Изложба на фотографии – “Моја скопска приказна”

    Фотографии од победниците Во вторникот (08.05.2018), во Музеј на современа уметност беа изложени 160 фотографии од натпреварот „Моја скопска приказна“ и најдобрите три, што на најсликовит начин преку автентични фасади ја раскажуваат приказната за Скопје, беа наградени. За најдобра…

Моја скопска приказна

На проектот насловен „Моја скопска приказна“, кој е во организација на „Стримон филм“ – Скопје, со финансиска поддршка од Делегацијата на Европската Унија и „Еуролинк осигурување“ АД Скопје, досега се пријавени повеќе од 50 учесници што ги исполнуваат условите за аплицирање.…

MAIA Workshops

Ivana Shekutkoska was accepted by Maia Workshops 2018, Intensive Training for Emerging Producers. Her participation is financially supported by the Macedonian Film Fund. Maia Workshops is a one-year training programme, made up of three immersive week-long residencies. The first workshop…